NYHETER


 

Upplever du att det är svårt, smärtsamt och problemfyllt att skapa nära relationer till andra människor, trots att du tycker om dem? Att du inte förstår dig på dina egna reaktionsmönster? Misstänker du att något eller någon i din uppväxt kan vara en del av orsaken till detta?Dags för workshop!

Den typ av KBT som jag arbetar inom kallas ACT – Acceptance and Commitment Therapy. På svenska kan man säga att det innebär att uppnå en acceptans för sånt som orsakar obehag i vår vardag, och att förbinda sig (engagera sig i att på allvar) förändra det som behövs för att uppnå ett hälsosammare liv.

De av er som varit runt i jobbsökningsdjungeln inom en hyfsat nära tid har säkert stött på frasen "... vi ser att du är relationsbyggande". I synnerhet i pedagogiska jobb är det något som idag trycks på som oerhört viktigt - och jag kan inte annat än hålla med.

Jag jobbar efter en samtalsmetodik som kallas MI (Motivational Interviewing, eller Motiverande Samtal på svenska). Det är en metod som bygger på de 3 hörnstenarna:

En sak som jag alltid har brunnit för är kunskap! I mitt jobb som pedagog har jag alltid försökt inpränta i mina, ofta rätt motvilliga, tonåringar att kunskap är nyckeln till både makt och lycka och bla bla bla. Klyschigt värre - man ack så sant!

SE HIT!
Jag gör en undersökning bland vårdnadshavare som har tonåringar/unga vuxna, som behöver stöd, hjälp och terapi - antingen KBT eller mer reodlad samtalsterapi, och som tänker att digital terapi skulle kunna vara en bra idé!
Är detta du? Någon du känner? Eller vill du bara hjälpa mig att sprida enkäten? Oavsett vilket alternativ som stämmer -...

Jag är nu drygt 40 år gammal. Psykologi, psykiatri och mänskligt beteende är ämnen som intresserat mig sedan jag var väldigt ung, kanske orimligt ung. Man utvecklar intressen av olika skäl, men att förstå och avkoda min omgivning utan hjälp av verbala signaler, blev tidigt något som jag hade ett stort behov av. Under dessa åren har olika diagnoser...

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång